Workshop ”Educație pentru sănătate” – 23 noiembrie, București

E nevoie de un sat întreg să crești un copil – spune un vechi proverb. Și toți părinții știu cât de adevărat este: avem nevoie de tot ajutorul posibil pentru a crește copii fericiți și sănătoși.

Pe 23 noiembrie, la hotel Pullman, între orele 09:00 și 16:00, nouă specialiști reputați din medicină și psihologie vin în fața părinților și le pun la dispoziție cunoștințele, expertiza si experiența lor în domeniu.

La Educație pentru sănătate vom discuta despre subiecte de interes, incepand din primul an de viață până la adolescență, și vom oferi răspunsuri la preocupările părinților, începători sau cu experiență. Vorbim despre controlul si prevenirea prin vaccinare a bolilor infecțioase, problemele de somn la bebeluși, alăptare, nutriție și prevenirea obezității, despre astm, educația pentru sănătate si educația sexuală la copii și cum să îi ferim de dependențele de substanțe halucinogene.

Cei nouă experți care vor oferi răspunsuri sunt Prof. Dr. Alexandru Rafila, Dr. Mihaela Oros, Conf. Dr. Mihai Craiu, Dr. Sandra Alexiu, Conf. Dr. Roxana Nemeș, Psih. Diana Stanculeanu, Dr. Adrian Abagiu, Dr. Mihaela Niță și Dr. Oana Niculae.

Workshopul va avea trei paneluri de discuție:

Panelul 1: Tulburarile de somn, anxietatea si dependențele la copii. Subiectele de discuție vor fi Dependenta de substante halucinogene – cum o depistam, cum o prevenim?, (Anxietatea la copii. Ce măsuri luam? și Problemele de somn la copii si adolescenti (Mihaela Oros).

Panelul 2: Vaccinarea și educația pentru sănătate. Subiectele în dezbatere vor fi: Rolul medicului de familie în programele de vaccinare și educatie pentru sănătate (Dr. Sandra Alexiu), Vaccinarea la copii și adolescenți – vaccinuri ”clasice” și vaccinuri opționale (Alexandru Rafila), Educația sexuală, componentă a educției pentru sanatate – dezvoltare armonioasă a copilului și prevenirea bolilor transmisibile (Diana Stănculeanu).

Panelul 3: Nutriția la nou-născut și copil; patologia respiratorie la copil. Vom discuta despre: Nutriția corectă a copiilor, condiție pentru evitarea obezității (Mihai Craiu), Alăptare versus alimentație artificială. Cat timp e recomandată alăptarea? (Mihaela Niță), Astmul si probleme respiratorii la copii si adolescenți (Roxana Nemeș).

Mai multe detalii găsiți pe pagina Educație pentru sănătate și în pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/377516776493363/

Vă așteptăm!