Termeni si conditii

Politica ASOCIAȚIEI “Societatea Romana de Microbiologie”, denumita in continuare SRM privind prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal

În cadrul SRM ne preocupam constant ca datele cu caracter personal ale persoanelor cu care interactionam – fie la evenimentele noastre, fie in mediul online (membri, vizitatori, colaboratori) – sa fie prelucrate in conformitate deplina cu dispozitiile legale aplicabile si cu cele mai inalte standarde de securitate si confidentialitate.

In cele ce urmeaza va prezentam politica noastra in acest domeniu, aplicabila website-ului nostru, pe care ne angajam sa o respectam si sa o revizuim la anumite intervale de timp, in vederea imbunatatirii.

Va vom explica in prezenta politica ce date cu caracter personal colectam de la persoanele care viziteaza website-ul nostru, in ce scopuri dorim sa le utilizam, in ce conditii putem sa le transferam, catre cine si in ce fel asiguram securitatea lor. Daca ai intrebari legate de aceasta politica, poti sa ne scrii la office@srm.ro sau ne trimiti sesizarea ta prin posta la adresa din Bucuresti, strada dr. Calistrat Grozovici nr.1, sector 2.

CINE  este ASOCIAȚIA “Societatea Romana de Microbiologie”?

Înființată în 1952, Societatea Română de Microbiologie este una dintre cele mai vechi societăți medicale științifice din țara noastră.

Scopul Societății Române de Microbiologie constă în crearea unui cadru organizatoric adecvat pentru toți specialiștii din domeniul microbiologiei, bolilor infecţioase si sănătaţii publice în vederea ridicării nivelului profesional și științific al școlii românești de medicină şi de microbiologie și a îmbunătățirii continue a cercetării și practicii medicale.

Societatea Română de Microbiologie desfăsoara numeroase activităţi de educaţie medicala, dar si de informare şi de educatie pentru sănătate pentru publicul larg.

Site-ul societatii este www.srm.ro.

In ce modalitati colectam date cu caracter personal pe website?

Pe website-ul nostru colectam date cu caracter personal atunci cand acestea sunt inregistrate voluntar de persoanele fizice vizitatoare in diverse sectiuni ale acestuia in scopul de:

 • inscriere la evenimentele organizate de SRM (workshopuri, conferințe, congrese, webinarii etc) respectiv transmitere prin e-mail a informatiilor cu privire la detaliile organizatorice (locatie, ora, data) si/sau modificarea acestora si pentru a transmite confirmarea participarii la evenimentele pentru care persoana s-a inscris;
 • a beneficia de informatii suplimentare care nu se regasesc pe website si pe care le transmitem prin e-mail;
 • a primi informatii cu privire la evenimentele viitoare, organizate de catre SRM sau

parteneri, noutati din domeniul de activitate al SRM prin intermediul unui buletin informativ/newsletter.

Ce date cu caracter personal colectam de la cei care se inregistreaza pe website?

In cazul in care o persoana se inregistreaza in diverse sectiuni ale website-ului in scopul de a beneficia de anumite informatii sau servicii pe care le oferim,  vom solicita numai datele cu caracter personal strict necesare pentru a putea informa clientul cu privire la evenimentul organizat de SRM de care este interesat, respectiv pentru a-i comunica detalii suplimentare cu privire la acesta, pentru a confirma participarea la eveniment sau pentru a avea posibilitatea de a-l informa despre evenimentele similare viitoare si pentru a-i facilita accesul la informatii/servicii de care este interesat.

In general, aceste date sunt numele si prenumele, judetul, adresa de e-mail si/sau numarul de telefon, detalii profesionale (grad, specializare, loc de munca). Dupa caz, la aceste date se adauga localitatea in cazul in care persoana este interesata de anumite evenimente care au loc in diferite locatii.

SRM nu va colecta si nu va stoca datele cu caracter personal ale celor care le-au completat pe website in diverse sectiuni in vederea prestarii/furnizarii unui serviciu oferit in mediul online, daca nu au finalizat inregistrarea lor prin exprimarea acordului neechivoc ca acestea sa fie prelucrate de SRM. In aceasta situatie serviciul se va considera ca nu a fost solicitat si nu va putea fi prestat de catre SRM.

In ce scopuri prelucram datele inregistrate de persoanele vizitatoare pe website?

Datele pe care persoanele le inregistreaza pe website sunt utilizate doar in scopurile determinate in care ele au fost introduse si pentru care a fost consimtita prelucrarea lor (ex. pentru participarea la cursuri on-line sau la evenimente de tip congrese, conferinte, seminarii, workshop-uri, prezentari) sau in alte scopuri permise conform prevederilor in vigoare in domeniul prelucrarii si protectiei datelor cu caracter personal.

Consimtamantul acordat pe website pentru prelucrarea datelor cu caracter personal este specific pentru fiecare eveniment si va fi folosit de SRM doar pentru a transmite informatii legate de evenimentul pentru care fiecare persoana fizica s-a inscris. Daca consimtamantul a fost acordat in vederea transmiterii unor mesaje despre evenimente similare viitoare, acesta poate fi retras in orice moment in oricare dintre urmatoarele modalitati:

 • prin accesarea link-ului de “dezabonare” inclus in fiecare newsletter,
 • prin transmiterea unui mesaj la adresa de e-mail office@srm.ro

Datele solicitate vor fi prelucrate de SRM doar pentru perioada necesara in vederea prestarii serviciilor pentru care au optat cei au accesat site-ul.

Daca persoanele care au consimtit ca datele lor sa fie prelucrate si in vederea contactarii lor in legatura cu evenimente viitoare, datele acestora vor fi pastrate pe o perioada de 5 ani, cu exceptia cazului in care, in acest interval, persoanele nu au solicitat stoparea prelucrarii datelor in unul sau mai multe dintre aceste scopuri.

Ce trebuie sa aiba in vedere persoanele vizitatoare ale website-ului care nu au implinit varsta de 18 ani?

SRM se adreseaza, in primul rand, persoanelor care au implinit 18 ani. Protejarea vietii private online a minorilor este deosebit de importanta pentru SRM. Va rugam sa nu completati datele dumneavoastra cu caracter personal in cuprinsul sectiunilor website-ului daca sunteti minor.
Cine mai are acces la datele cu caracter personal ale persoanelor care viziteaza website-ul?

Garantam ca SRM nu va instraina datele cu caracter personal pe care le-a colectat de la persoanele vizitatoare ale website-ului.

De asemenea, SRM nu va permite accesul la aceste date decat tertelor persoane care au nevoie sa le cunoasca in vederea prestarii serviciilor pentru care persoanele vizitatoare si-au dat acordul.

In acest sens, aducem la cunostinta persoanele vizitatoare care si-au dat acordul pentru a primi newsletter cu privire la evenimentele pentru care s-au inscris prin intermediul website-ului www.srm.ro, ca aceste mesaje vor fi transmise de SRM utilizand o platforma securizata.
Atragem atentia persoanelor vizitatoare ca website-ul poate conţine link-uri către site-uri a căror politică de confidenţialitate /de prelucrare a datelor cu caracter personal este diferită de a noastră.

Dacă trimiteti date cu caracter personal către oricare dintre aceste site-uri, informaţiile dumneavoastra cad sub incidenţa declaraţiei lor de confidenţialitate /de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Politica de prelucrare si protectie a datelor cu caracter personal a website-ului nu se aplică informaţiilor pe care le trimiteti catre acele site-uri. Va încurajăm să cititi cu atenţie politica de confidenţialitate a oricărui website pe care îl vizitati.

Website-ul poate oferi uneori conţinut de tipul informatii care sunt sponsorizate sau realizate în parteneriat cu terţe părţi identificabile. În virtutea acestor relaţii, terţele părţi pot obţine informaţii personale de identificare pe care vizitatorii le oferă voluntar pentru a participa la activitatea acestui site. SRM nu are control asupra modului în care aceste terţe părţi pot folosi informaţiile respective.

Care sunt garantiile de securitate a datelor persoanelor vizitatoare pe care le asumam?

Am aplicat procedurile fizice, electronice şi manageriale necesare pentru prevenirea accesului neautorizat, menţinerea securităţii datelor şi folosirea corectă a informaţiilor stocate online. Pentru a-ţi asigura confidenţialitatea, vom urma paşii necesari pentru verificarea identităţii tale înainte de a-ţi acorda accesul sau a face corecţii.

Pentru protectia acestora vom lua cel puţin următoarele măsuri de siguranţă: acces limitat numai colaboratorilor care au nevoie de aceste date pentru furnizarea serviciilor, acces la bazele de date pe baza de user şi parola, bazele de date vor fi stocate pe dispozitive protejate prin firewall, funcţia de printare va fi dezactivată pe toate dispozitivele de stocare, prelucrarea acestor date se va face doar de către o persoană responsabilă desemnată de către SRM, orice accesare, prelucrare fiind evidenţiată în log-urile dispozitivului de stocare.

Care sunt drepturile de care beneficiaza persoanele vizitatoare ale website-ului?

SRM se obliga sa respecte prevederile legale privind prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal.

De asemenea, SRM garanteaza ca persoanele vizitatoare ale website-ului beneficiaza de toate drepturile legale privind protectia datelor cu caracter personal stocate: dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.

 • Dreptul de a fi informat:
  Inseamna dreptul persoanelor vizate de a primi de la SRM informatii clare, transparente, scrise intr-un limbaj care sa fie usor de inteles, cu privire la felul in care SRM utilizeaza datele cu caracter personal, precum si despre drepturile pe care le au. SRM intelege sa isi indeplineasca aceasta obligatie de informare prin detaliile pe care le ofera in prezentul document, precum si prin alte note inserate in cadrul formularelor si buletinelor de informare utilizate in activitatea sa.
 • Dreptul de acces:
  Persoanele vizate au dreptul sa obtina o confirmare a faptului ca SRM prelucreaza sau nu datele lor cu caracter personal, precum si o copie a acestora, astfel incat sa aiba posibilitatea de a verifica daca ele sunt prelucrate de SRM in conformitate cu prevederile legislatiei din acest domeniu.
 • Dreptul la rectificare:
  Persoanele vizate au dreptul sa le fie corectate datele cu caracter personal, daca acestea se regasesc in evidentele SRM in format eronat, daca sunt inexacte.
 • Dreptul la stergerea datelor:
  Acest drept se mai numeste si “dreptul de a fi uitat”. In temeiul lui persoanele vizate pot solicita stergerea datelor lor cu caracter personal pe care SRM le prelucreaza, in cazul in care nu mai exista temei pentru prelucrarea lor.
 • Dreptul la restrictionarea prelucrarii:
  Persoanele vizate pot ca, in unele cazuri, sa opreasca utilizarea de catre SRM a datelor care le privesc, pentru o anumita perioada de timp. Cand prelucrarea acestor date este restrictionata, datele cu caracter personal vor fi in continuare continuare pastrate in evidentele SRM, dar nu vor mai fi folosite in aceasta perioada si vor fi marcate ca fiind restrictionate de la prelucrare.
 • Dreptul la portabilitatea datelor:
  Persoanele vizate au dreptul să obtina de la SRM, intr-un format care poate fi citit automat, datele pe care le-au furnizat sau pot sa solicite sa transmitem aceste date unui alt operator ales de ele.
 • Dreptul la opozitie:
  Persoanele vizate pot sa se opuna anumitor prelucrari ale datelor cu caracter personal ce le privesc, cum este prelucrarea in scopul primirii de mesaje informative.
 • Dreptul persoanelor vizate de a se adresa Autorității Naționale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal(ANSPDCP) și justiției.
  In baza acestui drept, persoanele vizate pot sa adreseze ANSPDCP sau instantelor de judecatat solicitari/petitii in legatura cu prelucrarea datelor lor personale de catre SRM.

Modalitatile in care persoanele vizate isi pot exercita drepturile mentionate la punctele 2-7 de mai sus sunt prin transmiterea prin posta a unei cereri scrise la sediul SRM din Bucuresti, str. Dr. Calistrat Grozovici nr. 1, sector 2 si prin trimitere la adresa office@srm.ro.

Prezenta politica este revizuita in mod regulat pentru a garanta drepturile persoanelor vizitatoare si pentru a imbunatati modurile de prelucrare si protectie a datelor cu caracter personal prelucrate.

Versiunea actuala a politicii a fost realizata la data de 15.07.2018.