Istoric

Înființată în 1952, Societatea Română de Microbiologie este una dintre cele mai vechi societăți medicale științifice din țara noastră.

Scopul Societății Române de Microbiologie constă în crearea unui cadru organizatoric adecvat pentru toți specialiștii din domeniul microbiologiei, bolilor infecţioase si sănătaţii publice în vederea ridicării nivelului profesional și științific al școlii românești de medicină şi de microbiologie și a îmbunătățirii continue a cercetării și practicii medicale.

Societatea Română de Microbiologie desfăsoara numeroase activităţi de educaţtie medicala, dar si de informare şi de educatie pentru sănătate pentru publicul larg. Conferinţele naţionale de microbiologie si epidemiologie (în parteneriat cu Societatea Româna de Epidemiologie) si Conferinta naţională RoVaccin reunesc anual circa 1000 de participanti din numeroase specialitaţi medicale, dar si din rândul organizaţiilor societatii civile cu preocupari in domeniu.

Societatea Română de Microbiologie își propune să devină un liant între toți profesioniştii implicați în domeniul patologiei infecţioase si un partener de încredere pentru institutii publice, private si organizaţii profesionale.