‘Urmatorii pasi pentru a face UE o regiune de bune practici in combaterea rezistentei antimicrobiene’

Demnitari si experti din domeniul Sanatatii, reprezentanti din sectoarele veterinar si de mediu din statele membre ale UE participa la conferinta ‘Urmatorii pasi pentru a face UE o regiune de bune practici in combaterea rezistentei antimicrobiene’, eveniment ce are loc vineri, la Bucuresti, in cadrul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Conform sursei citate, dezbaterile se vor concentra pe trei obiective importante, care vizeaza: identificarea actiunilor pentru imbunatatirea preventiei si controlului infectiilor, precum si optimizarea utilizarii antimicrobienelor in medicina umana, veterinara si in mediu, consolidarea implementarii Planurilor Nationale de Actiune impotriva AMR ‘O Singura Sanatate’, stabilirea mecanismelor, dar si a modalitatilor de colaborare la nivelul UE pentru incurajarea solidaritatii intre state in vederea combaterii rezistentei la antimicrobiene si limitarea diferentelor dintre statele membre in acest sector.

„Rezistenta la antimicrobiene si infectiile asociate actului medical reprezinta o tema de interes deosebit pentru statele membre, in conditiile in care in regiunea UE se inregistreaza o crestere a rezistentei antimicrobiene datorata utilizarii irationale a medicamentelor antibiotice. Este si una dintre temele principale ale Romaniei in timpul mandatului. Presedintia romana isi propune sa contribuie la lupta impotriva rezistentei antimicrobiene si a infectiilor asociate”, mai transmite Ministerul Sanatatii in comunicat.