Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare – 70 de ani activitate neintrerupta

Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare a implinit 70 de ani de activitate neintrerupta in slujba sanatatii locuitorilor din judetul Maramures.

Spre sfarsitul anilor 1930, pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare, in apropierea Uzinei Phoenix s-a construit un edificiu cunoscut astazi ca fiind Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare, iar la acea vreme era cea mai importanta unitate medicala din oras.

Conform site-ului institutiei, spitalul a avut rol de spital orasenesc, ulterior municipal, cu sectii de toate specialitatile, in primii ani de regim comunist pana la construirea actualului Spitalul Judetean.

Edificiul medical a fost multi ani ‘inima sanatatii maramuresene’ .

‘Din 31 Martie 1981 s-a infiintat ca unitate sanitara de specialitate cu personalitate juridica si devine Spitalul de Boli Infectioase, Dermato-venerologie si Psihiatrie, unitate medicala complexa, care rezolva afectiuni ce reprezinta probleme majore de sanatate publica: boli infectioase, inclusiv HIV/SIDA, boli cu transmitere sexuala si tulburari psihice. In cei 38 de ani de activitate in specialitatile boli infectioase, dermatologie si psihiatrie in unitatea medicala au fost vindecati sute de mii de bolnavi din Maramures, dar si din judetele limitrofe’, subliniaza comunicatul dat publicitatii de Agerpres.

Totodata, in anul 2010, in urma modificarilor intervenite in conducerea si organizarea spitalelor, unitatea sanitara si-a schimbat denumirea in ‘Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare’, spital judetean de specialitate care asigura asistenta medicala in specialitatile: boli infectioase – HIV/SIDA, boli cu transmitere sexuala si tulburari psihice.

Activitatea Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie este asigurata in prezent de un numar de 209 angajati.