SJU Bistrita va achizitiona 600 de dozatoare de dezinfectant pentru a preveni raspandirea bacteriilor

Spitalul Judetean de Urgenta din Bistrita va achizitiona 600 de dozatoare automate de dezinfectant, pentru a preveni raspandirea bacteriilor si contractarea unor infectii intraspitalicesti.

Conducerea unitatii spune ca lipsa educatiei in randul populatiei este una dintre cauzele raspandirii bacteriilor in spitale.

„Peste 90% dintre stafilococi se transmit prin nespalarea mainilor. Avem o populatie needucata – si cand spun populatie needucata inseamna pacienti, personalul nostru, apartinatori, deci absolut toata lumea. In maximum trei luni de zile, in tot spitalul, pe fiecare salon, pe fiecare coridor, in toate zonele publice vor fi dozatoare automate de dezinfectant, pe care lumea trebuie, la un moment dat, sa se obisnuiasca sa le utilizeze. Sunt lucruri elementare curatenia si dezinfectia intr-un spital. Daca nu le ai pe acestea, apar tot felul de cazuri la televizor. Una este sa fii sarac si alta este sa fii murder”, a declarat Gabriel Lazany managerul spitalului, citat de Agerpres.

In acestuia spitalul nu reprezinta un mediu steril, dar cunoasterea vulnerabilitatilor poate reduce riscurile de imbolnavire.

„Spitalul nu este un mediu steril. Aia cu spitalul fara infectie este o poveste, care nu exista. Spitalul este un mediu infectios, pentru ca orice persoana care are o anumita problema, o infectie, vine la spital. In momentul in care a intrat in spital, spitalul este infectat. Noi trebuie sa stim care ne sunt punctele slabe, vulnerabilitatile si sa le eliminam. Dar, daca noi nu ne recunoastem propriile noastre probleme, cum putem sa le eliminam sau sa le prevenim?”, a spus managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita conform sursei mentionate.

Procedura de achizitie a celor 600 de dozatoare automate de dezinfectant a fost deja demarata.