Simona Ruță, candidată la comitetul executiv al ESCMID

Ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm că dr Simona Ruță, profesor universitar la disciplina de Virusologie, prodecan pentru cercetare ştiinţifică al Facultăţii de Medicină, UMF ,,Carol Davila” din Bucureşti, și-a depus candidatura pentru unul din locurile ce revin microbiologiei clinice în comitetul executiv al ESCMID.

Cu o vastă experiență în domeniul virozelor emergente și membră în colectivul de cercetare a peste 30 de proiecte câștigate prin competiții naționale și internaționale, prof. dr. Simona Ruță candidează cu speranța ca va putea valorifica la maximum această experiență și, totodată, că va reprezenta cu succes România în cadrul acestei organizații internaționale.

simona_ruta

Principalele sale domenii de cercetare sunt epidemiologia moleculară a infecţiei HIV și a co-infecţiilor HIV-hepatite virale (heterogenitatea antigenică a tulpinilor HIV circulante în România; emergenţa tulpinilor HIV/VHB/VHC rezistente la antiretrovirale, impactul HIV asupra SNC) și monitorizarea evoluţiei unor viroze emergente, în special al celor neurotrope. Este autoare a peste 100 de articole indexate în baze de date internaţionale, cu un număr total de peste 800 citări.

Dr Simona Ruță dorește să facilitez colaborările internaționale, să promoveze potențialul echipelor de cercetare din România și să susțină inițiativele colegilor rezidenți și tineri specialiști.

Vă invităm să aflați mai multe despre dr Simona Ruță accesând această pagină a site-ului ESCMID și apoi să-i acordați aici votul dvs.