S-a lansat campania de promovare a vaccinarii „Copilaria, cel mai frumos cadou”

Ministerul Sanatatii impreuna cu UNICEF in Romania au lansat Campania de promovare a vaccinarii – “Copilaria, cel mai frumos cadou”, care are ca scop informarea parintilor si a publicului larg despre importanta si beneficiile vaccinarii, care salveaza milioane de vieti anual in intreaga lume.
„Continuarea campaniilor de informare si de recuperare a vaccinarii este imperios necesara, in conditiile in care vietile a 59 de persoane, majoritatea copii au fost curmate de rujeola. Scopul acestor campanii este de a informa parintii despre beneficiile vaccinarii pentru a alege sa isi proteje copiii in cunostinta de cauza, iar obiectivul principal este recuperarea vaccinarii copiilor conform Programului National de Vaccinare. Mizam pe sprijinul presei pentru ca aceasta campanie sa beneficieze de cat mai multa vizibilitate”, a declarat Sorina Pintea intr-un comunicat MS.

De asemenea, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a mentionat ca o campanie de informare privind vaccinarea este utila.

„Doar 5% dintre copiii din Romania fac programe de Educatie pentru sanatate, pentru ca este o disciplina optionala. Sanatatea nu este optionala, sanatatea conditioneaza dezvoltarea economica si sociala a unei tari”, a precizta si Dr. Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Pieter Bult, reprezentantul UNICEF in Romania, spune ca aceasta campanie vine pentru a sensibiliza populatia in privinta importantei vaccinarii.

„Vaccinurile sunt sigure si eficiente. Parintii si tutorii trebuie sa fie informati despre beneficiile vaccinurilor si despre locurile unde isi pot vaccina gratuit copiii, pentru a putea sa le ofere acestora cel mai frumos cadou – copilaria. In Romania, campaniile nationale de comunicare trebuie consolidate, iar rata de acoperire vaccinala trebuie imbunatatita. Absenta vaccinarii duce la reaparitia unor boli ce pot fi usor prevenite prin aceasta masura”, a declarat Pieter Bult – UNICEF Romania in comunicatul citat.

Campania este sustinuta si de Organizatia Mondiala a Sanatatii, reprezentantul OMS in tara noastra, Miljana Grbic, precizand ca prin aceasta se doreste imbunatatirea ratei de vaccinare si tinteste comunitatile cele mai vulnerabile din Romania.