Rezistența bacteriană la antibiotice în Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și Implicațiile consumului excesiv de antibiotice asupra rezistenței la bacterii: 20 noiembrie 2017

Societatea Română de Microbiologie, în parteneriat cu Biroul pentru România al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a organizat în 20 noiembrie 2017, conferința-dezbatere: Rezistența bacteriană la antibiotice în Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și Implicațiile consumului excesiv de antibiotice asupra rezistenței la bacterii.

Evenimentul a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din București.

Rezistența la antibiotice reprezintă una din principalele amenințări la adresa sănătății globale, iar România ocupă un loc fruntaș la nivelul Uniunii Europene la consumul de antibiotice. În cadrul evenimentului, experți naționali și internaționali au prezentat ultimele date cu privire la consumul de antibiotice și rezistența bacteriilor la acestea. De asemenea, au fost prezentate măsurile pe care România le-a adoptat pentru creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului consumului excesiv de antibiotice, dar și planul de măsuri privind controlul infecțiilor asociate îngrijirilor medicale.