Prof. dr. Alexandru Rafila, ales in comitetul de organizarea a Adunarii Mondiale a Sanatatii din acest an

In perioada 20 – 28 mai, la Geneva are loc cea de-a 72-a Sesiune a Adunarii Mondiale a Sanatatii, la care participa delegatiile celor 194 de state membre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Din delegatia Romaniei fac parte reprezentantii Ministerului Sanatatii – secretarul de stat Cristian Grasu si consilierul onorific al ministrului Alexandru Rafila, membru in Consiliul Executiv al OMS, presedintele Comisiei de sanatate din Senat, Laszlo Atila si ambasadorul Adrian Vierita, seful reprezentantei Romaniei la Oficiul Natiunilor Unite de la Geneva.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de delegatia Romaniei la Adunarea Mondiala a Sanatatii, prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales, in plen, in comitetul permanent care raspunde de organizarea in acest an a Adunarii Mondiale a Sanatatii.

Prof. dr. Alexandru Rafila reprezinta Romania la OMS din anul 2014. Dupa trei ani de cand a devenit reprezentant al Romaniei in acest for, dr. Alexandru Rafila a fost desemnat sa faca parte din Comitetul Executiv al OMS, reprezentand, din 2018, intreaga regiune europeana.

O premiera in acest an este reprezentanta si de faptul ca un student de la UMF ‘Carol Davila’ va face parte din delegatia Romaniei la Adunarea Mondiala a Sanatatii.