Manager Spitalul de Boli Infectioase ‘Victor Babes’: ‘Dezinfectia corecta a mainilor, cea mai sigura metoda de eliminare a infectiilor intraspitalicesti

Dezinfectia corecta a mainilor este cea mai sigura metoda prin care se pot elimina infectiile intraspitalicesti, spune dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ‘Victor Babes’.

„Dezinfectia corecta a mainilor noi consideram ca este practic cea mai sigura metoda prin care putem sa eliminam infectiile intraspitalicesti. Faptul ca prin constientizarile pe care incercam sa le facem prin evenimente repetate, prin cursuri la care participa tot personalul, noi incercam practic sa nu se uite niste gesturi care par minore, dar care sunt esentiale pentru siguranta pacientului si a personalului”, a declarat Emilian Imbri, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, spalarea mainilor inainte de a vizita un pacient aduce si economii spitalului.

„Odata, pentru ca intrerupi un potential lant de transmiteri de la un pacient la altul al unor afectiuni, fapt ce ar putea sa amplifice stadiu de boala sau sa prelungeasca, fapt ce ar insemna zile in plus de spitalizare si medicatie suplimentare, asta dintr-o data se exclude, faptul ca vine un pacient cu o anumita afectiune si sa spunem ca i se mai transmite accidental, nu voit, ca nimeni nu vrea sa imbolnaveasca pe cineva, dar accidental i se adauga un plus de ceva ce nu avea, se complica starea de sanatate, este necesar un plus de medicamente etc. Prin metodele astea simple excludem partea aceasta de costuri si economisim bani”, a mai spus managerul de la Victor Babes, conform sursei citate.

Campania mondiala anuala ‘Salveaza vieti: Spala-te pe maini!’, initiata de OMS, este derulata si in Romania.