DSP a solicitat Spitalului ‘Panait Sirbu’ sa sisteze internarile din cauza infectiilor cu stafilococ auriu MRSA

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie ‘Prof. Dr. Panait Sirbu’ sa sisteze internarile incepand de vineri, avand in vedere cazurile de infectii nozocomiale cu stafilococ auriu constatate in unitatea sanitara, informeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

„Avand in vedere situatia aparuta in cadrul unitatii spitalicesti privind cazurile de infectii nozocomiale cu Stafilococ Auriu MRSA, precum si faptul ca masurile instituite nu au avut rezultatele asteptate, conducerea DSPMB considera necesara instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Stafilococ Auriu MRSA. Astfel, incepand cu data 30.11.2018 se sisteaza toate internarile in unitatea spitaliceasca”, se arata in comunicat.

Potrivit ministerului, pe masura ce spatiile vor fi eliberate prin externarea pacientilor, acestea vor fi inchise si vor fi aplicate procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol.

„Intreg personalul medico-sanitar depistat ca purtator de Stafilococ Auriu MRSA va fi scos din activitate pana cand va finaliza tratamentul specific si probele de recontrol ale exudatelor nazale vor fi negative. Se va efectua exudatul nazal pentru intreg personalul unitatii sanitare, precum si pentru toti pacientii internati in unitatea sanitara. In cazul rezultatelor pozitive pentru pacientii internati vor fi consemnate in biletul de externare inclusiv in scrisoarea medicala catre medicul de familie in vederea instituirii tratamentului adecvat”, mai transmite MS in comunicatul de presa.

Saptamana trecuta, Ministerul Sanatatii a anuntat ca unsprezece persoane din Sectia de neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie ‘Prof. Dr. Panait Sirbu’ sunt purtatoare de stafilococ auriu MRSA, la aceasta maternitate fiind in derulare un control al Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.