Dr. Adriana Pistol: Nu se pune problema unei carantine

Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, spune ca nu se pune problema carantinei din cauza gripei, subliniind ca masura se ia doar in situatii extreme.

„Nu se pune problema unei carantine. Carantina este o masura care este adoptata in situatii extreme, situatie pe care noi nu o traim. Daca vreti, putem sa spunem ca traim o situatie ‘normala’. Gripa asa evolueaza, cateodata intr-un numar mai mare de cazuri fata de sezoane anterioare. Carantina este o masura adoptata extrem de rar, de obicei decisa de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Exista un regulament, tratat international, care stipuleaza aceste lucruri. Nu utilizam acest termen. Noi vorbim de limitarea vizitatorilor in spitale. Personalul sanitar, daca ar fi carantina, ar intra in spital si ar ramane acolo. Acum, el se poate duce acasa, prin urmare nu vorbim de o carantina”, a precizat dr. Adriana Pistol conform Agerpres.

In cursul zilei de miercuri, pana la ora transmiterii acestei stiri, potrivit INSP erau confirmate 56 de decese din cauza virusului gripal. De altfel, autoritatile au si confirmat epidemia de gripa.