Doi pacienti au murit dupa ce au fost infectate cu acinetobacter multirezistent

Vasile Barbu , presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, spune ca spitalele din Romania nu pun accent pe angajarea de specialisti epidemiologi.

Potrivit acestuia, sunt spitale in care se iau masurile corecte in ceea ce priveste infectiile intraspitalicesti, insa managerii altor spitale nu trateaza cum se cuvine acest fenomen.

„Pe aceste fond, in continuare, spitalele din Romania nu pun accent pe angajarea de specialisti, pentru ca aceste compartimente de epidemiologie din spital sa functioneze corect. Sunt doua fenomene aici: pe langa faptul ca nu raporteaza, desi ei stiu ca au infectii intraspitalicesti, nu iau toate masurile de dezinfectare, nu le stapanesc, nu le controleaza, dar le si raporteaza fals. Aici este marea problema. (…) Sunt spitale in care se iau masuri, din pacate (…) managerii de spitale orasenesti, unele judetene, nu trateaza cum se cuvine fenomenul infectiilor intraspitalicesti”, a declarat Vasile Barbu, potrivit Agerpres.

Doua persoane au murit in aceasta saptamana la Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ din Capitala, din cauza infectiei cu acinetobacter multirezistent.

Potrivit conducerii unitatii, in urma cu o saptamana a fost anuntata ca exista doua cazuri de infectii cu acinetobacter multirezistent si a solicitat sprijinul DSP.

Vasile Barbu a mai precizat ca in opinia sa, Institutul ‘Marius Nasta’ este un exemplu bun, intrucat a raportat foarte repede infectiile din spital.