Conferinţa-dezbatere „Rezistenţa bacteriană la antibiotice în Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – ameninţare şi acţiuni necesare”

Ministerul Sănătăţii şi Societatea Română de Microbiologie, în parteneriat cu Biroul pentru România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), organizează conferinţa-dezbatere „Rezistenţa bacteriană la antibiotice în Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – ameninţare şi acţiuni necesare”.

Evenimentul, organizat în cadrul Săptămânii Mondiale de Conştientizare Asupra Consumului şi Rezistenţei la Antibiotice, are loc vineri, 18 noiembrie 2016, de la ora 10:00, în amfiteatrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (Str. Dr. Leonte Anastasievici Nr.1-3, Sector 5, Bucureşti).

Rezistenţa la antibiotice constituie una dintre principalele ameninţări la adresa sănătăţii globale, iar România ocupă un loc de frunte la nivel european în privinţa consumului ridicat de antibiotice. În cadrul evenimentului, va fi prezentată situația actuală în ceea ce privește consumul de antibiotice și rezistența bacteriilor la acestea. De asemenea, vor fi expuse măsurile adoptate pentru creșterea gradului de conștientizare asupra acestor probleme, precum și cele privind controlul infecțiilor asociate îngrijirii medicale.

Click aici pentru program.