Cea mai mare gradinita din Suceava, focar de meningita/ Unitatea a fost amendata de DSP pentru supraaglomerare

O gradinita din Suceava a fost amendata de inspectorii sanitari, dupa ce cativa copii au ajuns la spital cu meningita virala.

”Am avut o amenda in valoare de 2.000 de lei la o gradinita din mediul urban, pentru nerespectarea numarului maxim de copii admisi pentru o grupa (…) Amenda a fost data pentru supaaglomerarea gradinitei Prichindelul (…) Numarul total din gradinita depaseste de cam doua ori pe cel din norme”, a declarat medicul epidemiolog Florin Sadean din cadrul DSP Suceava, potrivit Agerpres.

In luna octombrie, cinci copii de la cea mai mare gradinita din Suceava au fost internati in spital cu meningita acuta virala, iar unitatea de invatamant a fost inchisa temporar pentru dezinfectie.

Medicul epidemiolog Catalina Zorescu, directorul DSP Suceava, spunea atunci ca s-a realizat dezinfectia, iar ulterior s-au recoltat probe de control in vederea acordarii avizului de redeschidere a unitatii.

Conform sursei mentionate, ea a mai precizat ca, potrivit rezultatelor partiale ale analizelor lucrate de Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi, cauza imbolnavirilor era reprezentata de un enterovirus Coxsackie, acelasi care a provocat si epidemia de meningita acuta virala din anul 2012.