A 9-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie

A 9-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie va avea loc în perioada 20-22 octombrie 2016, la Hotel Kronwell, Brașov. Evenimentul este organizat științific de Societatea Română de Microbiologie, în parteneriat cu Societatea Română de Epidemiologie.

Prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie: „Bolile infecțioase au o evoluție extrem de rapidă și, de cele mai multe ori, reprezintă o povară financiară greu de suportat pentru sistemele de sănătate din întreaga lume. Bineînțeles, țara noastră nu face excepție. Tocmai din acest motiv, este extrem de important ca profesioniștii implicați în această patologie să aibă acces la ultimele recomandări din ghidurile internaționale în ceea ce privește reducerea incidenței și prevalenței bolilor infecțioase. Acesta este și scopul Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie, eveniment care are deja o frumoasă tradiție și care, sperăm noi, va reuși să se ridice și de această dată așteptărilor profesioniștilor din domeniu”.

Conf. univ. dr. Emilian Damian Popovici, președintele Societății Române de Epidemiologie: „Ne vom întâlni la a 9-a Conferintă Naţională de Microbiologie şi Epidemiologie din 20-22 octombrie de la Braşov, într-un context complex pentru sistemul de sănătate din România, context generat de o reformă mult prea mult amântă dar care ajunsă la un termen scadent va trebui facută şi nu în orice fel ci in mod realist pornind de la adevăr şi în mod profesionist cu o viziune clară asupra a ceea ce va urma pentru o perioadă lungă de timp. În mod evident doar unele măsuri ce vor privi strict sistemul de sănătate nu vor fi suficiente şi de aceea reformă profundă si reală se va putea realiza doar printr-un program complex interministerial, ce va implica toate domeniile care influenţează sănătatea populaţiei. Este de la sine înteles că un status bun de sănătate al populaţiei nu se poate obţine fără prevenţie, tot aşa cum este arhicunoscut faptul că temelia prevenţiei ca specialitate este Epidemiologia! Iată că în cadrul conferinţei noastre de la Braşov vom avea oportunitatea de a ne afla din nou alături de specialiştii microbiologi, precum şi de celelalte specialităţi care au in portofoliu componenta de prevenţie şi împreună pe langă o manifestare ştiinţifică de prestigiu aşa cum ne-am obişnuit deja, vom putea aduce o contribuţie importantă la dezvoltarea unor idei şi la elaborarea unor concluzii, care să susţină în mod temeinic sănătatea populaţiei din tara noastră! Îmi doresc să ne întâlnim in număr cât mai mare la conferinţă şi am convingerea că profesionalismul specialiştilor participanţi va genera succesul lucrărilor!

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE MICROBIOLOGIE SOCIETATEA ROMÂNĂ DE EPIDEMIOLOGIE
PREȘEDINȚII CONFERINȚEI
Prof. dr. Alexandru Rafila Conf. dr. Emilian Popovici
COMITET DE ORGANIZARE
Conf. Dr. Irina Codiţă
Șef lucrări Dr. Gabriel Ionescu
Asistent univ. Dr. Alexandra-Maria Năşcuţiu
Conf. Dr. Daniela Pițigoi
Dr. Adriana Pistol
Dr. Radu Cucuiu
Dr. Lorena Angheluș
COMITET ȘTIINȚIFIC
Prof. Dr. Marian Neguț
Prof. Dr. Simona Ruţă
Prof. Dr. Luminiţa Smaranda Iancu
Prof. Dr. Monica Licker
Prof. Dr. Victoria Aramă
Conf. Dr. Gabriel Popescu
Conf. Dr. Edit Szekely
Asist. Univ. Dr. Codruța-Romanița Usein
Prof. Dr. Doina Azoicăi
Conf. Dr. Geza Molnar
Conf. Dr. Adrian Băncescu
Dr. Grațiana Ghicin
Dr. Florin Popovici